Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δείτε την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της Διαδικτυακής Ημερίδας.

Η Ελληνική Μικροβιολογική Εταιρεία στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και διαρκούς ενημέρωσης των μελών της (Ιατρών Βιοπαθολόγων/Εργαστηριακών Ιατρών) και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης και την Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρυνσης και Αγγειακών Νόσων, διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Νεότερα δεδομένα περί υπερλιπιδαιμιών: από την εργαστηριακή προσέγγιση στη θεραπευτική αντιμετώπιση», το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση των Ιατρών Βιοπαθολόγων/Εργαστηριακών Ιατρών για τις αλλαγές στις τιμές αναφοράς των λιπιδίων, οι οποίες έχουν προκύψει από τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Οι νέες αυτές οδηγίες επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή κλινική πράξη και υιοθετούνται τόσο από τις καρδιολογικές εταιρίες όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, όσο και από επιστημονικές εταιρείες άλλων ιατρικών ειδικοτήτων.

Οι Ιατροί Βιοπαθολόγοι/Εργαστηριακοί Ιατροί, μέσω των τιμών αναφοράς και του διαχωρισμού των τιμών αυτών ανάλογα με το ιστορικό του ασθενούς, δημιουργούν το πρώτο αίσθημα ασφάλειας ή μη του ασθενούς για το αν θα πρέπει να αναζητήσει περαιτέρω θεραπευτική συμβουλή και αυτό καθιστά τον ρόλο του Ιατρού Βιοπαθολόγου καθοριστικό παράγοντα στην διαχείριση της υπερλιπιδαιμίας στην κοινότητα.

Επομένως η ενδελεχής ενημέρωση του για τα νέα δεδομένα αποτελεί προτεραιότητα.

Σας προσκαλούμε να συνδεθείτε μαζί μας και να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή Διαδικτυακή Ημερίδα το Σάββατο 28Νοεμβρίου 2020 (11πμ – 2.30μμ).

Με εκτίμηση,

Γεωργία Βρυώνη (Ελληνική Μικροβιολογική Εταιρεία)

Ευάγγελος Λυμπερόπουλος (Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης)

Δημήτριος Ρίχτερ (Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας και Αγγειακών Νόσων).